5 tips voor het betrekken van de zwijgende meerderheid.

By
1 Minute Read
Employee Silence
Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor stille medewerkers! Ik las onlangs de daarbij passende term '
#Employee #silence'. Een relatief nieuw begrip voor een bekende uitdaging: hoe vergroten we de #betrokkenheid van al onze medewerkers wat het collectief werkplezier (en de kans op blijvend bijdragen) verhoogt en de kosten verlaagt?

5 tips voor het betrekken, uitdagen en binden van groepen medewerkers:
💡 Maak het mogelijk dat iedereen, regelmatig in alle veiligheid kan meedoen. Dit hoeft niet ingewikkeld, duur of tijdrovend te zijn.
💡 Neem de oplossingsgerichtheid van medewerkers serieus. Ik zie iedere dag veel medewerkersbetrokkenheid en denkkracht terug in de duizenden antwoorden die medewerkers geven; een boost aan (stuur)informatie.
💡 Zorg dat je koerst op de denkkracht van de groep medewerkers over thema's waar zij zelf onderdeel van zijn. Betrokkenheid = betrekken.
💡 Wil je met een groep medewerkers vooruit? Pas op voor de tegen-de-stroom-in impuls van het eenzijdig ophalen van individuele meningen.
💡 Aansluitend op de vorige tip: combineer online en offline strategieen en maak het een vlot, effectief, wederkerig en vooral positief (groeps)proces.

#employee #HR #medewerkersbetrokkenheid #samenzijnweslimmer #platform #LetsOpp
Picture of Esther Duijts

Esther Duijts

Esther is specialist in groepsdynamica en sterk in observatie, analyse en communicatie binnen en buiten organisaties. Zij richt zich op het analyseren en verbeteren van de interacties en prestaties binnen groepen of teams. Bij LetsOpp combineert zij haar kennis en ruime praktijkervaring met groepen in haar rol als manager en trainer.

Author