Wat gebeurt hier nu eigenlijk?
"Hoe komt het toch dat mensen vaak ja zeggen maar nee doen? Dat ze zich een-op-een zo anders gedragen dan in een groep? Dat het steeds dezelfde mensen zijn die het voortouw nemen en anderen dat maar laten gebeuren, ook als zij (en jij!) dat eigenlijk niet willen?
In Wat gebeurt hier nu eigenlijk? helpt de gedragswetenschap ons om precies dat te begrijpen. Het boek leert je waarom gedrag in groepen en teams soms zo ontzettend frustrerend kan zijn, waarom we af en toe vastzittende meningen hebben en waarom mensen vaak zo moeilijk doen. Maar vooral leert het je hoe je het dan in hemelsnaam wél voor elkaar krijgt om binnen een groep effectief samen te werken.
Na het lezen van dit boek kijk je anders naar de groepsdynamiek. Wat je niet weet en ziet, kun je niet veranderen. Maar als je het eenmaal ziet, kun je niet meer terug!
- Heel toegankelijk en praktisch boek over een best wel ingewikkeld onderwerp
- De oplossing om elke groep en elk team in beweging te krijgen
'Zou ik het ooit nog aandurven, een vaste baan in een team? Wellicht. Maar dan alleen met dit boek onder mijn arm.'
Chantal van der Leest, gedragspsycholoog, columnist AD en schrijver van Ons feilbare denken op het werk
'Dit boek is een ‘must-read’ voor iedereen die ziet dat doorbraken moeten komen vanuit succesvol samenwerken. De groep die slimmer is dan het slimste individu. Daarmee kunnen we veel maatschappelijke kwesties oplossen. Ruim baan voor dit soort methodische innovaties!'
Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter Havensteder & Voorzitter De Vernieuwde Stad"

De frustrerende herkenning
De basis van groepsgedrag
De zoektocht naar oplossingen
10 oefeningen voor teams
Als lesmateriaal
De 10 oefeningen in hoofdstuk 4 maken het boek direct toepasbaar in workshops en trainingen, zodat teams actief kunnen werken aan effectiever gedrag en betere samenwerking. Door het boek te combineren met interactieve werkvormen, casestudies en reflectiemomenten, kunnen trainers deelnemers helpen om niet alleen inzicht te krijgen in groepsdynamiek, maar ook daadwerkelijk te experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken. Hiermee wordt het een krachtig hulpmiddel om teams en organisaties te begeleiden naar duurzame gedragsverandering.