LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Logo Waarom LetsOpp-06

Waarom LetsOpp?

Kort verhaal over het ontstaan. 

Op een dag, zo'n 5 jaar geleden...

Bas had er net een carriere opzitten bij allerlei Amerikaanse bedrijven op het gebied van channelmanagement. Hoe bind je klanten en medewerkers aan je bedrijf? Veel gedaan, veel geleerd, maar de drang naar ondernemen en meer impact hebben stak de kop op. Het moest toch mogelijk zijn om op een slimme manier met je mensen tot goede ideeën te kunnen komen?
 

Als het niet bestaat, dan bouw je het toch zelf?!

"Waarom lukt het maar niet om met grote groepen mensen tot collectieve intelligentie te komen? Waarom die gebrekkige vergadercultuur waar geen oplossingen uit komen, waarom die afstand naar medewerkers of klanten, waarom juist niet de mensen voor wie je het doet vragen naar hun ideeën over oplossingen?"
Na een zoektocht van bijna een jaar naar goede technologie, had hij zicht op een aantal tools. Maar helaas had geen enkele tool de aspecten in zich die hij belangrijk vond. Namelijk de spelregels van de groepsdynamica. Anoniem, zonder beïnvloeding, zonder status of hierarchie, werkend vanuit groepsideeën, en in je eigen tijd op je eigen moment. Het was simpelweg niet te vinden! Met zijn ondernemersgeest besloot hij het dan maar zelf te gaan ontwikkelen.

 

Wouter kwam op zijn pad, een briljante move.

Wat Bas voor ogen had, kon Wouter bouwen. I love it when a plan comes together...
Zoals bij alle ondernemers ga je werken en ontwikkel je met vallen en opstaan. Nu 5 jaar verder, 5 jaar rijker in ervaringen, en 5 jaar verder in technologische ontwikkeling is daar LetsOpp. We helpen met groepsuitdagingen, bij commerciële organisaties maar zeker ook in de (semi-)overheid of non-profit. Overal waar met mensen gewerkt wordt, kunnen we de denkkracht van die mensen beter benutten is onze overtuiging. En hoe mooi om te merken dat onze opdrachtgevers die overtuiging delen.
 

Dream big...

Toen we 5 jaar geleden begonnen, droomden we over het hebben van een florerend bedrijf met een mooi product. Inmiddels is die droom uitgegroeid tot een nieuwe missie. We geloven intens in de kracht van collectieve intelligentie en willen graag onze kennis, kunde en tooling inzetten om het leven voor mensen fijner te maken. Of het nu de werknemer is die aan het roer staat van zijn eigen oplossingen in zijn werk, of de buurtmanager die samen met buurtbewoners tot een goede inrichting van de wijk komt. Impact maak je samen! En wie weet, misschien kunnen we zelfs wel helpen bij het oplossen van grotere maatschappelijke problemen waar collectieve denkkracht hard nodig is. Aan energie geen gebrek! 

 

Wil je meer weten?

Laten we dan even bellen met elkaar en kunnen we samen ontdekken of deze 1-daagse training bijdraagt aan jouw verwachtingen. 

Bel ons voor meer informatie

 

Met de wetenschap als basis

Wanneer je echt je stakeholders betrokken wilt krijgen, vraagt dit om een nieuwe mindset en een ander vertrekpunt in hoe je de relatie met je stakeholders inricht. De ingesleten patronen van denken, organiseren en communiceren leggen we bloot in onze trainingen. Ook leggen we uit hoe je het anders kunt aanpakken, gebaseerd op het laatste wetenschappelijk onderzoek naar groepsdynamica en sociale fysica.
Door inzicht te krijgen in de wetenschappelijke achtergrond van groepsdynamica word je je bewust van denkpatronen die vaak onbewust worden gevolgd in de organisatie. Maar als die denkpatronen niet het gewenste resultaat opleveren, zal je toch iets moeten veranderen. Inzicht in groepsdynamica biedt het beste vertrekpunt.

 

Onze trainingen zijn een combinatie van kennis en concrete toepassing.  We doorlopen samen de 6 dynamieken van idee-ontwikkeling en behandelen de belangrijkste dynamieken voor succesvolle groepen. Daarnaast krijg je praktische tips en oefenen we samen een paar technieken die je direct kunt toepassen in je eigen werk.
Of je nu werkt met externe groepen, zoals burgers of bewoners, of met interne groepen, bijvoorbeeld je medewerkers! 

 

Neem contact op met Saskia Reudink voor meer informatie:
saskiareudink@letsopp.com en +31-6-14241285.