LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Technische Vragen

Hoe download ik de app?

De app kun je downloaden in je normale app store (Appstore, Google Playstore). Je zoekt op ‘Opp app’ en je selecteert degene die je herkent van het Opp app logo (zwart met gekleurde tekstballontjes).
Vervolgens word je om een Opp-code gevraagd. Hier vul je de code in die je hebt ontvangen in de uitnodiging van de organisatie.
 
Het gebruik van de app
Als je de app hebt gedownload, en je hebt de code ingevuld, kom je in het domein dat voor je klaarstaat. Hierin kun je 1, of meerdere, dialogen zien. Je start een dialoog door erop te klikken.
 
Wat zie ik?
Wit bericht = een boodschap.
Blauw bericht = een multiple choice vraag. Als je deze hebt beantwoord, kun je de percentages van de groep zien door erop door te klikken. Soms kun je meerdere antwoorden invullen, dit staat dan erboven vermeld.
Geel bericht = je kunt je eigen idee achterlaten. Als je er nog een keer op drukt, kun je nog een idee achterlaten. Omschrijf je idee kort en bondig.
Oranje bericht = groepsidee. De gecategoriseerde ideeën die door de groep als geheel zijn aangedragen. Hierin kun je je prioriteit aangeven.

 

Een paar praktische tips

Opp-code: het is belangrijk om de Opp-code in te typen. Doe je dit niet, dan kom je automatisch in een leeg domein (naam Opp International). Mocht dit per ongeluk toch gebeurd zijn, keer dan terug naar het hoofdmenu en vul de Opp-code alsnog in.
Ruimte op je telefoon: om een app te kunnen downloaden, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is op je telefoon. Heb je onvoldoende ruimte, dan zul je merken dat je iedere keer opnieuw moet inloggen. Hierdoor worden je antwoorden dus ook niet goed opgeslagen. De app is relatief klein, en zal niet veel ruimte in gebruik nemen.
Toegang tot je appstore: om een app te kunnen downloaden, heb je uiteraard toegang nodig tot de appstore. Sommige mensen hebben dit automatisch ingesteld, anderen moeten hun password invoeren. Het is dus belangrijk om het password van je appstore te weten. 
Creditcardgegevens: op Android telefoons vraagt de playstore om creditcard gegevens. Dit kun je negeren, deze zijn niet nodig.
Notificaties: het is belangrijk dat je de app toestemming geeft tot het versturen van notificaties. Anders zie je niet wanneer een volgende dialoog voor je klaarstaat.
Verwijderen van de app: het is belangrijk om de app niet te verwijderen, want dan ben je wat je eerder hebt ingevuld kwijt. De app maakt contact met onze server en haalt iedere keer 'live' jouw antwoorden binnen. Verwijder je de app, dan verwijder je dus ook je antwoorden.
 

Help!

Mocht de app een keer blijven ‘hangen’, sluit de app dan even helemaal en refresh. Soms helpt het om van de wifi over te stappen naar 4G, als de wifi-verbinding niet heel stabiel is. Sommige routers bij bedrijven houden niet van 'vreemde' apps, dan is het sowiezo verstandig om de app op 4G te laten draaien.
 

Zijn mijn gegevens veilig en anoniem?

Ja, je gegevens zijn heel veilig en anoniem. Niemand heeft toegang tot je persoonlijke gegevens. Je downloadt de app immers met je eigen ‘device’ uit je eigen app-store. Omdat LetsOpp geen toegang heeft tot de gegevens uit de appstores, kunnen we niet herleiden wie de antwoorden gegeven heeft.
Sommige vragen in de dialogen kunnen wel gaan over wat algemene persoonskenmerken. Bijvoorbeeld, hoe lang je al in dienst bent, of op welke locatie je werkt. Niet om te achterhalen wie je bent, maar wel om verbanden tussen antwoorden te kunnen leggen.
Wil je meer weten over GDPR en privacy, kijk dan hier.

 

Wat als ik vragen heb?

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Saskia Reudink +31 6-142 412 85 of saskiareudink@letsopp.com.

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE