LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Teamdynamiek verbeteren met de Forward Thinking Scan

                                                                                                  FT-scan voor teams en groepen

Teamdynamiek is altijd een uitdaging. Althans, zo lijkt het als je ziet hoeveel trainingen er worden aangeboden op dit gebied. Wij zien dat als er iets niet lekker loopt in een team, de aandacht al snel uit gaat naar de inhoud van de werkzaamheden, de relatie tussen teamleden, de relatie tussen individu en leidinggevende en de persoonlijke ontwikkeling van het teamlid. Wat gebeurt er als we daar een ander, bewezen perspectief naast zetten?

LetsOpp en de FT-scan gaan uit van het geheel: het team als lerende groep.

LetsOpp team diagram2Peter, teammanager:"Uniek hoe mijn team inzicht krijgt in haar eigen dynamiek en feilloos de verbeterpunten als geheel in beeld krijgt. Confronterend en leuk tegelijk. Omdat de scan het team als totaal beoordeelt is het niet alleen iets van mij als leidinggevende. Hierin verschilt de FT-scan van andere tests."

De wetenschap en jarenlange praktijkervaring heeft ons geleerd dat voor een succesvol team de individuele dynamieken en de inhoud van het werk minder relevant zijn.  Bij LetsOpp benaderen we teamdynamiek vanuit een 'hoger' perspectief, we kijken naar de teamdynamiek als geheel. Die grotere dynamiek kan namelijk veel vertellen over de potentie en het succes van een team als geheel. Wat je nodig hebt, is voldoende inzicht om de teamdynamiek juist te stimuleren.

De Forward Thinking Scan®️ : de teamscore telt

De scan voor teams en groepen kan daar een goed hulpmiddel bij zijn. Het unieke van deze scan is dat het zowel de individuele score over het team als de teamscore in totaal meeneemt in de analyse en het advies. Zo weet jij hoe jij op acht onderdelen aankijkt tegen het team en je ziet hoe het team als geheel scoort op deze acht onderdelen. De Forward Thinking Scan (FT-scan) is gebaseerd op gedragswetenschappelijk onderzoek naar groepsdynamica en collectieve intelligentie. Het gaat uit van het bewezen uitgangspunt dat een groep een entiteit op zich is dat kan leren. En daarmee meer is dan een optelsom van individuen.

Anders dan andere teamscans

De Forward Thinking Scan gaat uit van het team en onderscheidt zich van andere scans door niet in te gaan op de individuele teamleden en hun rollen, competenties of voorkeursstijlen. Ook komen individuele relaties tussen teamleden niet aan bod.

Met de Forward Thinking Scan van LetsOpp krijg je in één oogopslag te zien waar het groeipotentieel voor jouw team als geheel zit.

De opbouw

We toetsen op acht dynamieken van teamontwikkeling langs de lijn van vier assen.

In hoeverre is het team in staat om:

 • samen ideeën te ontwikkelen
 • samen te werken
 • outside-in te denken
 • output te leveren

En wat is:

 • de mate van weerstand
 • de mate van beïnvloeding
 • de mate van stimulerende groepsnormen
 • er aan benodigde competenties 

De Forward Thinking Scan: hoe werkt het?

 • Via LetsOpp.com krijgt het team toegang tot een afgeschermde veilige omgeving;
 • Het team krijgt een toegangscode voor de teamscan;
 • Teamleden vullen de vragen online op een pc of laptop in, op hun eigen moment;
 • Door middel van een vragenlijst komen we tot een teamscore;
 • LetsOpp verwerkt de resultaten en analyseert deze. De resultaten komen visueel vormgegeven in de teamscan;
 • Op basis van deze analyse ontvangt u een online rapportage met praktische tips om uw team verder te ontwikkelen;
 • De resultaten worden telefonisch met u besproken. 
Uw investering
 • Prijzen op aanvraag.

Contact

Bel of mail Saskia Reudink of Esther Duijts voor de scan, meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Klik op  Ontmoet om meer te lezen over onze achtergrond.

Saskia Reudink (saskiareudink@letsopp.com) 06-142 412 85

Esther Duijts (estherduijts@letsopp.com) 06-403 550 19

 

LetsOpp Teamdiagram Havendienst Haarlem

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop (virtuele) koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE