Havensteder over de Opp app

‘Een proactieve manier van ideeën ophalen bij medewerkers’

 

Van Backward naar Forward Thinking

Van weerstand, meningen, oordelen ⇒ Naar meedenken, oplossingen en ideeën 

Samen verbeteren door inzet Opp app

Woningcorporatie Havensteder heeft organisatieontwikkeling als belangrijk aandachtspunt. Het management wilde het proces van de organisatie verbeteren graag mét de medewerkers doen, om te voorkomen dat ze top-down veranderingen zouden invoeren. Oftewel: ontwikkeling via betrokkenheid van medewerkers.

Inzichten en ideeën constructief ophalen met de Opp app

Havensteder koos voor de aanpak van LetsOpp om de inzichten en ideeën van medewerkers op een constructieve manier op te halen. Met de bijbehorende online tool, de Opp app, geven ze de verbeterslagen in hun organisatie structuur en doen ze dit mét de mensen. De betrokkenheid van medewerkers neemt daardoor bovendien toe. De aanpak is gebaseerd op de gedragswetenschap.

 Medewerkers denken mee over hybride werken en dienstverlening

Het mooie is dat het denkpotentieel van de eigen mensen wordt gebruikt om te verbeteren. De medewerkers van de woningcorporatie hebben inmiddels al met elkaar nagedacht over de invulling van een aantal belangrijke onderwerpen. Zo is er een traject geweest over het hybride werken en de dienstverlening.

'Vriendelijke en proactieve houding’

Olivier Zuijderwijk, adviseur Organisatieontwikkeling van de woningcorporatie, is tevreden met de Opp app. “Het helpt ons al meer dan twee jaar om intern inzichten te krijgen, van en met elkaar. De vriendelijke en proactieve houding van Letsopp zorgt ervoor dat een dialoog snel en correct live staat.”

micheile-henderson--s6Kn1Z0uOk-unsplash

 

 

LetsOpp Havensteder Logo