Opp App

Haal het beste uit je groep

Ben je uitgenodigd om mee te doen? KLIK DAN HIER

 

Van Backward naar Forward Thinking

Van weerstand, meningen, oordelen ⇒ Naar meedenken, oplossingen en ideeën 

Wat is het?

De Opp app is een innovatieve tool om een snelle en effectieve dialoog te kunnen voeren met een grote groep betrokkenen binnen en buiten jouw organisatie. Deze dialoog leidt tot idee-ontwikkeling en collectieve intelligentie. Je kunt zo gebruik maken van de denkkracht van de groep, zonder de gebruikelijke belemmeringen van beïnvloeding door individuele meningen of eenzijdige enquêtes.

De app is anoniem en gemakkelijk in gebruik. Uiteraard geschikt voor alle gangbare Apple en Android toestellen. 

Contact

Informatie over Privacy en AVG

DEMO Opp app

Bekijk hieronder de demo in 3 minuten en laat ons weten hoe wij je kunnen helpen.

Demo Opp app 2.0 #1
Met de groep vooruit

 'Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden'.

Herken je dat het lastig is om met een grote groep vooruit te komen? En dat zenden alleen niet werkt? Maar dat in kleine groepsgesprekken het geluid van de hele groep juist weer wordt gemist? 

De Opp app werkt precies andersom. Het versnelt groepen die via de bekende routes niet vooruit komen.

Stap 1: Haal eerst via de Opp app laagdrempelig en snel het collectieve geluid op bij de hele groep. De app leert u hoe de groep als geheel kijkt naar het onderwerp. En aan welke oplossingsrichtingen deelnemers zélf denken. Stap 2: Ga aan de hand van deze groeps-uitkomsten voor verdere duiding in gesprek met kleine groepjes. Wat is nodig voor realisatie?  Stap 3: Deel deze uitkomsten gebundeld in de app en laat, als het onderwerp dit toelaat, de hele groep in de app samen een beslissing nemen of stemmen waar de voorkeur naar uitgaat. Dit kan ook een besluit zijn op procesniveau. Stap 4: Deel informatie over het gezamenlijke proces en het genomen besluit en wat dit betekent voor collega’s. De groep is betrokken en onderdeel van het proces. Daarna stopt het proces met de app (even) en volgt de uitwerking in de organisatie met betrokken medewerkers. Een volgend onderwerp dient zich vanzelf aan.

 • Voor groepen van 50 tot 5000 deelnemers. Vanaf 2022 zijn ook hogere aantallen mogelijk.
 • Anonieme deelname.
 • Belangen en hiërarchie zijn voor de groep. neutraal bij idee-ontwikkeling.
 • Maatwerk-dialogen of dialogen uit onze bibliotheek.
 • Toegang tot control-panel.
 • Toepasbaar voor MTO, participatietrajecten of projecten.
 • AVG proof.
 • Maatwerkadvies door onze ervaren professionals.

 

Wat lost het op?

Op individuele meningen kan je geen beleid bouwen met kans op draagvlak. Wel op groepsideeën, bedacht door de groep zélf.

Zaaltjes, enquêtes en interviews lijken zo'n beetje de enige middelen die organisaties inzetten als zij iets van een groep willen weten. Dat er manieren met meer effect bestaan om het beste uit de groep te halen is vaak minder bekend. Het kan anders!

De Opp app, afgeleid van het woord opportunity, ontsluit de stem van de stille meerderheid en de luide minderheid tot een gelijk platform. Niet een verzameling van individuele meningen maar groepsideeën bieden via de app basis voor draagvlak.

In de praktijk
 • In 2020 bood de Opp app een platform aan 3000 jongeren om mee te praten over oplossingen i.r.t de coronacrisis. De collectieve idee-ontwikkeling die hiermee op gang kwam was basis voor het adviesrapport aan het kabinet, aangeboden op 28 januari 2021. 
 • "De Opp app helpt ons al meer dan twee jaar om intern inzichten te verkrijgen, van en met elkaar. Zo hebben wij samen met elkaar nagedacht over de invulling van belangrijke onderwerpen zoals het hybride werken en onze dienstverlening. De vriendelijke en proactieve houding van Letsopp zorgt ervoor dat een dialoog snel en correct live staat." Olivier Zuijderwijk, adviseur Organisatieontwikkeling woningcorporatie Havensteder

 • "Ik ben werkzaam als manager binnen het sociale domein van de Gemeente Rotterdam. Een aantal jaar geleden kwam ik in contact met LetsOpp en mijn interesse was direct gewekt. Dit kon weleens een baanbrekend manier van werken zijn om binnen de organisatie ideeën te generen en met elkaar vooruit te kijken. Mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter nadat Bas en Saskia mij en mijn collega’s verder meegenomen hebben in het gedachtengoed van LetsOpp en de wetenschappelijke onderbouwing.

     We zijn op kleine schaal met LetsOpp gestart. Met behulp van de app en onder deskundige begeleiding van Bas, Saskia en Esther hebben medewerkers al op diverse grote onderwerpen mee kunnen denken en kregen we keer op keer enorm bruikbare informatie vanuit de dialogen. Denk dan bijvoorbeeld aan het meedenken over de recente organisatieverandering. Maar ook het gesprek over hoe we de dienstverlening aan de Rotterdamse werkzoekenden in de bijstand kunnen verbeteren.

     Ook nu zetten we LetsOpp weer in. Als cluster Werk & Inkomen zijn 1500 collega’s benaderd om na te denken over Anders Werken na Corona. Kortom: een effectief en waardevol instrument waarmee op positieve, effectieve en snelle wijze betrokkenheid gecreëerd wordt." Dennis van den Broek Afdelingsmanager Mens- Arbeidsontwikkeling | Gemeente Rotterdam, cluster Werk & Inkomen.

Wil je meer lezen over deze projecten, kijk dan eens bij referenties.