LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Zwermintelligentie. Over slimme groepen en domme massa's.

Posted by Saskia Reudink on 4-sep-2018 9:39:35

https://www.mavenpublishing.nl/boeken/zwermintelligentie/

timthumb

Een van onze favorieten!

De uitgever zegt over dit boek het volgende:

"Eén van de belangrijkste ontdekkingen van de afgelopen decennia is dat de complexe patronen die we in het dagelijks leven tegenkomen, zoals bijvoorbeeld het verloop van verkeersopstoppingen en supportersrellen, vaak te verklaren zijn aan de hand van een aantal eenvoudige regels afkomstig uit de complexiteitstheorie. Len Fisher, auteur van Rock, Paper, Scissors en How to Dunk a Donut, laat in zijn nieuwste boek zien hoe het bestuderen van deze regels ons kan helpen om het gedrag van een menigte beter te voorspellen. Onder andere geïnspireerd door de bewegingen van mieren, bijen en sprinkhanen, introduceert Fisher zwermintelligentie, waarmee we snel en eenvoudig de beste inschatting kunnen maken in uiteenlopende situaties, zoals het kiezen van het lekkerste restaurant, het vermijden van de file en het reageren op gevaar.

Fisher staat bekend om zijn sympathieke en humoristische manier van vertellen. Hij brengt onderwerpen kleurrijk tot leven, zoals de Duitse wetenschapper Martin Lindauer, die een groot deel van zijn werkende leven achter zwermen bijen aan heeft gerend, afwisselend over slootjes heen springend en schrijvend in zijn notitieblokje."

Bij LetsOpp passen we deze kennis toe op groepen in organisaties en op groepen externe stakeholders, zoals burgers. Hoe kun je informele leiders het goede voorbeeld bijvoorbeeld laten geven, waardoor de groep gaat volgen?

Aanrader wat ons betreft om de basis van collectieve intelligentie goed te begrijpen!

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE