LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Zo werkt aandacht. Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding.

Posted by Saskia Reudink on 29-nov-2018 11:24:38

https://www.mavenpublishing.nl/boeken/zo-werkt-aandacht/

 

 zo werkt aandacht Dit zegt de uitgever...

Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding

Advertenties, verkeerslichten, banners, etalages en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger. Soms staat er weinig op het spel, soms is het een zaak van leven of dood. Maar hoe werkt aandacht eigenlijk? Waarom vallen sommige dingen meteen op en andere helemaal niet?

Cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel, laat zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en waarmee aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- én nadeel.

Zo werkt aandacht is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je kijkt, zoekt, én hoe je de aandacht van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je van de wereld om je heen meekrijgt.

Waarom staat dit boek op onze boekenlijst? Nu we weten op welke prikkels we reageren, begrijpen we ook beter waarom bijvoorbeeld interne organisatie boodschappen wel of niet aankomen. We omschrijven het zelf altijd als 'raakprikken'. Als we willen dat mensen ander gedrag gaan vertonen in een organisatie, en we weten hoe ze leren van anderen (zie https://www.letsopp.com/literatuur/bigmind), dan is het belangrijk om te weten hoe we de aandacht moeten vestigen op rolmodellen die het nieuwe gedrag wel vertonen. Want, wat mensen niet kennen, zien ze niet! En wat mensen niet zien, zullen ze nooit goed leren kennen.!
 

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE