LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Wij zijn onze omgeving. Hoe situaties ons gedrag beinvloeden.

Posted by Saskia Reudink on 4-jan-2019 11:17:53

https://www.mavenpublishing.nl/boeken/wij-zijn-onze-omgeving/

 

 wijzijnonzeomgeving Dit zegt de uitgever...

 Wie menselijk gedrag probeert te begrijpen doet er goed aan zich niet blind te staren op de persoon, maar meer te letten op de omgeving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ons gedrag veel meer afhankelijk is van specifieke situaties dan we denken. Of je hulp biedt aan een vreemde; wie je als partner kiest; hoeveel geld je doneert; zelfs je zelfbeeld is verrassend contextafhankelijk.

Sam Sommers, professor in de sociale psychologie, won meerdere prijzen met zijn spraakmakende colleges. En dat is te merken: in Wij zijn onze omgeving deelt hij zijn inzichten op aanstekelijke wijze, met geestige anekdotes en originele voorbeelden. Hij laat tevens zien hoe je jezelf kunt trainen om beter naar het grotere plaatje te kijken; je zult versteld staan van hoeveel extra mensenkennis dit oplevert. 

'Sommers toont overtuigend aan hoeveel van ons gedrag wordt bepaald door de situatie en niet door onze persoonlijkheid.'
PSYCHOLOGIE MAGAZINE
 

Waarom staat dit boek op onze boekenlijst?

Sam Sommers toont eigenlijk het belang van groepsdynamica aan. Laten we eens kijken naar een gemiddeld team dat niet lekker loopt. De manager snapt er niets van, want in de individuele bila's lijkt iedereen lekker aan boord te zijn, maar het komt met het team maar niet goed van de grond! Zelfs na individuele coaching of training is er maar weinig verandering merkbaar. Wat nu? Onze ervaring is dat als je je meer richt op de teamdynamiek, en minder op de individuen en toegeschreven persoonlijkheden in het team, je wel stappen gaat maken. En dit boek toont met allerlei praktische en herkenbare voorbeelden bijvoorbeeld mooi aan hoe passiviteit in een groep werkt, of juist hoe mensen makkelijk aanhaken als er wel veel energie in een groep zit. Een echte aanrader dus wat ons betreft!

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar ons kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE