LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Twee weten meer dan een. Waarom het beter is groepsbeslissingen te nemen.

Posted by Saskia Reudink on 9-jan-2018 13:23:21

Auteur: James Surowiecki

Uitgever: Uitgeverij Contact

 

james.jpg'Niemand is ooit failliet gegaan omdat hij de intelligentie van het grote publiek had onderschat.'- H.L. Mencken

H.L. Mencken had ongelijk. Het klinkt simpel, maar het is revolutionair: een grote groep mensen is slimmer dan de slimste individuen uit die groep.

Dat is schrikken: wie het best denkbare voetbalelftal wil opstellen, kan dat beter overlaten aan 40.000 mensen in een voetbalstadion dan aan de trainer. Een enquête onder de medewerkers van een grote multinational levert beter beleid op dan de briljante inval van de president-directeur.

In dit fascinerende boek laat James Surowiecki zien hoe dit werkt, en vooral: wat je eraan hebt.

Wie iets wil betekenen in de wereld van cultuur, psychologie, economie, politiek, sport, heeft met Twee weten meer dan één een even verrassend als amusant boek in handen, dat antwoord geeft op de meest uiteenlopende vragen: Waarom sta je altijd in de langste rij? Hoe kun je geld winnen in een tv-quiz? Als je met iemand op een bepaalde dag afspreekt, zomaar ergens in New York, hoe zorg je dan dat je elkaar tegenkomt?

Wie Twee weten meer dan één heeft gelezen, kijkt niet meer op dezelfde manier naar de wereld.

 

Tags: Groepsdynamica, Collective Brainpower, wisdom of the crowd

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE