LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Reinventing Organizations. A guide to creating organizations inspired by the next stage of human consciousness.

Posted by Saskia Reudink on 9-jan-2018 13:08:33

Auteur: Frederic Laloux.

Uitgeverij: Nelson Parker

 

Laloux-1.jpgDe manier waarop we organisaties managen lijkt steeds verder achter te lopen. Onderzoek na onderzoek laat zien dat de meerderheid van de werknemers zich niet bij het bedrijf betrokken voelen. De epidemie van organisatorische desillusie gaat verder dan Corporate America-docenten, doktoren en zusters die in recordaantallen hun beroep achterlaten, omdat de manier waarop we scholen en ziekenhuizen runnen hun roeping verstomt.

Overheidsinstellingen en nonprofits hebben een nobel doel, maar werken voor deze entiteiten geeft vaak een net zo’n zielloos en levenloos gevoel. Al deze organisaties hebben last van machtspelletjes aan de top en machteloosheid onderin, van een innerlijke machtsstrijd en bureaucratie, van ellenlange vergaderingen en een haast oneindige opeenvolging van verandering en kostbesparende programma’s.

Diep van binnen verlangen we naar een werplek met een ziel, naar authenticiteit, gemeenschap, passie en een doel. De oplossing, volgens veel vooruitstrevende geleerden, is een verlichter management. Maar de werkelijkheid laat zien dat dat niet genoeg is. In de meeste gevallen veslaat het systeem de individu – als managers of leiders een innerlijke transformatie ondergaan, nemen ze ontslag bij hun organisaties omdat ze niet langer kunnen werken op een plek die zo ongeschikt is voor de diepere verlangens van hun ziel.

Er zijn meer verlichte leiders nodig, maar we hebben nog iets nodig: verlichte organisatorische structuren en praktijken. Maar bestaan die überhaupt wel? Kunnen we ons verlichte organisaties voorstellen?

In dit baanbrekende boek geeft de auteur elke keer weer waarop de mensheid in het verleden naar een nieuw stadium van bewustzijn schakelde, waarop het een compleet nieuwe manier uitvond om organisaties te structureren en te runnen, die elke keer buitengewone doorbraken met zich meebrachten. Een nieuwe schakel in bewustzijn wordt momenteel gevormd. Zou het ons kunnen helpen een gevoeligere en veel zinvollere manier uit te vinden om onze bedrijven en nonprofits, scholen en ziekenhuizen te runnen?

De vooruitstrevende organisaties die voor dit boek bestudeerd zijn hebben “het geheim al ontcijferd”. Hun oprichters hebben fundamentele vragen gesteld over elk aspect van management en ze bedachten totaal nieuwe organisatorische methodes. Hoewel ze werken vanuit verschillende industrieën en locaties en ze niet van elkaars experimenten af wisten, zijn de structuren en praktijken die ze ontwikkelden opvallend vergelijkbaar. Je moet haast wel opgewonden raken van deze vondst: een nieuw organisatorisch model lijkt te ontstaan en het belooft een gevoelsrevolutie op de werkvloer.

"Reinventing Organizations" beschrijft in praktisch detail hoe zowel kleine als grote organisaties kunnen werken in dit nieuwe paradigma. Leiders, oprichters, coaches en adviseurs zullen dit werk een prettig handboek vinden, vol inzichten, voorbeelden en inspirerende verhalen.

Tags: samen, hr, wisdom of the crowd, samen innoveren, Betrokkenheid medewerkers verhogen, cultuur, persoonlijk leiderschap, Diversiteit

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE