LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Ons feilbare denken op het werk. Betere beslissingen en minder denkfouten.

Posted by Saskia Reudink on 23-jan-2019 15:37:29

https://www.businesscontact.nl/boek/ons-feilbare-denken-op-het-werk/

 

 Ons feilbare denken Dit zegt de uitgever...

In ‘Ons feilbare denken op het werk’ zet wetenschapsjournalist en neuropsycholoog Chantal van der Leest aan de hand van herkenbare situaties de meest voorkomende denk- en inschattingsfouten op het werk op een rij en maakt de vertaalslag van de wetenschap naar de praktijk. Dankzij onderzoekers als Daniel Kahneman, Richard Thaler en anderen is inmiddels veel bekend over hoe mensen redeneren en keuzes maken. We blijken vaak minder rationeel te handelen dan we denken, zelfs bij grote beslissingen met vergaande consequenties. Dankzij de uitleg en praktische adviezen van Van der Leest kun je vooroordelen (van jezelf en van anderen) herkennen en omzeilen, de relevante argumenten tegen elkaar afwegen en goed gefundeerde besluiten nemen.

 

Waarom staat dit boek op onze boekenlijst?

Tja, voor ons raakt dit boek de essentie van idee-ontwikkeling. Vanuit systeem 1 en Forward Thinking kun je met een groep tot associatieve idee-ontwikkeling komen, om vervolgens vanuit systeem 2 te toetsen. Een hele eenvoudige spelregel voor idee-ontwikkeling eigenlijk! Bovendien legt het je feilloos uit waarom je toch vaak afgaat op eenmalige incidenten en dit exemplarisch gaat maken.  Precies wat we doen als de Loud Minority zich meldt en zegt dat 'de hele groep zus en zo denkt' en we daarop beleid gaan ontwikkelen. Allerlei argumenten dus om dit boek eens goed te lezen voordat je de volgende meeting met je team ingaat, of beleid gaat maken o.b.v. wat eigenlijk maar beperkte informatie is. 
Een waarschuwing: het schuurt en prikkelt en brengt een onvermijdelijke reflectie op gang! 

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar ons kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE