LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Groepsdynamica. Theorie en vaardigheden.

Posted by Saskia Reudink on 9-jan-2018 12:55:05

Auteur: David Johnson Frank Johnson

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

 

groepsdynamica.jpgGroepsdynamica, theorie en vaardigheden is een grondige inleiding in de theorie van en het onderzoek naar de groepsdynamica. Belangrijke succesfactor van dit boek is de grote aandacht voor de praktijk.

Het boek begint met het uitleggen van het begrip groepen en groepsdynamica en behandelt vervolgens groepsprocessen, en het zijn van een onderdeel van een groep. Het gaat daarna echter ook een stap verder en verdiept zich in het hebben van een sturende rol in een groep (leiderschap, macht en besluitvorming, etc.). Het actuele onderwerp diversiteit wordt in een apart hoofdstuk behandeld.

Met behulp van individuele en groepsoefeningen wordt de behandelde theorie in de praktijk gebracht. Daarnaast worden studenten aan de hand van diagnostische oefeningen uitgedaagd hun eigen groepsgedrag te bestuderen. Zo leren zij niet alleen de theorie, maar zien zij de werking van groepsdynamica ook in een praktijksituatie. Tegelijkertijd doen zij kennis op over hun eigen rol in groepsprocessen.

Het boek heeft een algemene invalshoek. Twee specialistische verdiepingshoofdstukken over groepsdynamica in het onderwijs en in therapeutische situaties kunnen worden gedownload op de begeleidende website.

In de tiende editie zijn er nieuwe actuele Nederlandse praktijkcases toegevoegd. Waaronder een case over Gouda Oost, die recentelijk veel in het nieuws is geweest.

Elke hoofdstuk opent in deze editie met een praktijkcase. Daarnaast is de bijbehorende website uitgebreid met interactieve meerkeuze vragen, extra hoofdstukken en links naar YouTube filmpjes met video-opdrachten.

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE