LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Doorbreek de cirkel.

Posted by Saskia Reudink on 20-mei-2019 13:00:26

http://www.businesscontact.nl/boek/doorbreek-de-cirkel/

 

doorbreek de cirkelDit zegt de uitgever...

 

De meeste managers hebben tegenwoordig veel kennis over verandermanagement. Toch loopt het in  de praktijk nogal eens spaak. Dat komt omdat onze kennis maar zeer beperkt ons handelen stuurt. Zonder dat we het weten hebben wij aannames over onze medewerkers die ons juist in de  problemen brengen. En onbewust vertonen we gedrag waarmee we initiatief en  verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen. Om de taaie situaties die hieruit  ontstaan te doorbreken, moet je begrijpen hoe je die als manager zelf in stand houdt. 

Arend Ardon maakt glashelder hoe ze ontstaan en biedt doe-hetzelfinterventies om de verandering weer vlot te  trekken. Dankzij zijn observaties van vele directieteams, managementteams en managers met hun medewerkers maakt hij haarfijn zichtbaar wat er echt gebeurt terwijl we praten over verandering.

 

Waarom staat dit boek op onze boekenlijst?

 
Must read!! Niet alleen omdat het inzicht geeft in hoe managers onbewust veranderingen zelf tegenhouden. Maar ook omdat deze defensieve strategieen heel gemakkelijk de norm kunnen worden. En normen binnen groepen die weinig exploreren, leiden tot enorme echokamers waarin dit soort normen als waarheden worden gezien.  Zie daar in je eentje maar eens tegenwicht tegen te bieden! Bij LetsOpp gebruiken we de strategieen zoals Ardon die omschrijft in onze 4-daagse training voor leiders, omdat ze zich bewust moeten worden van de norm die zij stilzwijgend in stand houden met hun gedrag. Zonder dat komen we niet vooruit. (Saskia)

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar ons kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE