LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

De vijfde revolutie. Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen.

Posted by Saskia Reudink on 23-jan-2019 22:06:52

https://www.mavenpublishing.nl/boeken/de-vijfde-revolutie/

 

de vijfde revolutieDit zegt de uitgever...

De ontdekkingen in de hersenwetenschap volgen elkaar in een nauwelijks bij te houden tempo op. Elke week staat er weer een groot artikel in de krant met nieuwe inzichten en interessante weetjes over hoe onze hersenen werken. Tot nu toe ontbrak echter het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?
Lone Frank, neurobiologe en wetenschapsjournalist in Denemarken, doet in De vijfde revolutie verslag van een reis langs de voornaamste denkers en wetenschappers op haar gebied. Daarbij stelt ze ze één belangrijke vraag: ‘Hoe gaat de hersenwetenschap onze wereld veranderen?’ De antwoorden zijn zowel verrassend als onthutsend.

Op meeslepende wijze vertelt ze onder andere over Michael Persinger, de Canadese professor die met een ‘God Helmet’ op commando intense religieuze ervaringen kan veroorzaken. Over Richard Davidson, die bezig is om de neurologische geheimen van ‘geluk’ in kaart te brengen. We blijken aan de vooravond van de ‘neurorevolutie’ te staan. Deze reikt verder dan we tot nu toe vermoedden en zal ingrijpende effecten hebben op uiteenlopende onderwerpen zoals economie, marketing en zelfs religie.

 

Waarom staat dit boek op onze boekenlijst?

 
Waar moeten we beginnen!? Het prikkelt, het daagt uit te kijken naar jezelf, naar hoe je denkt autonoom te zijn, naar hoe we samenwerken, hoe we (denken te) leren, hoe we elkaar beïnvloeden en te beïnvloeden zijn! In organisaties waarin we alles procesmatig benaderen en denken dat mensen rationeel handelende wezens zijn, vergeten we maar al te vaak het menselijk gedrag. Het menselijk gedrag in groepen, maar ook simpelweg hoe ons menselijk brein werkt. Want leg jij maar eens ECHT uit waarom mensen Pepsi lekkerder vinden, maar toch Coca-Cola kopen. Ik hoor je denken - pfff, simpel voorbeeld. Maar pas het eens toe op organisaties. Waarom is het logischer het een te doen, maar doen mensen toch het ander? Op vakantie in Frankrijk, aan de rand van het zwembad, kon ik het niet neerleggen. Moet je simpelweg gelezen hebben! (Saskia)

Tags: Groepsdynamica

Wil je meer weten?

Kom dan naar ons kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE