Opp app

Deelnemers

Je bent uitgenodigd!

Vragen en antwoorden (Q&A)


Samen
Snel en doeltreffend
Meten = weten
Wat leuk dat je bent uitgenodigd om mee te doen met de Opp-app.

Dé app om mee te praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor jou. Deel je ideeën en suggesties anoniem en zie ook welke andere ideeën er zijn in de groep. 

Hoe doe je mee?

Van de organisatie die jou uitnodigt heb je een code ontvangen. Dit noemen we de Oppcode.

Heb je deze code niet ontvangen? Achterhaal deze in de uitnodiging, want alleen met een code kan je meedoen!

Stap 1.

Download de Opp-app via onderstaande QR-code of zoek in de Play Store (Android en IOS) op Opp-app:

Opp app qr code (6)

Je herkent de app aan dit logo logo opp-app

Stap 2:  Vul op het startscherm de code in die in de uitnodiging staat.

Stap 3: Je kunt nu meedoen aan de vragenlijst(en) die klaarstaan op home (herkenbaar aan het huisje).

Wil je weten hoe de app werkt en hoe je gemakkelijk door de app klikt? Kijk dan eerst het instructiefilmpje rechts bovenaan deze pagina. 

Vragen en antwoorden (Q&A)

Wat is de Opp app?

De Opp app is een tool om een snel en effectief gesprek te kunnen voeren met een grote groep binnen en buiten een organisatie. Dit gesprek leidt tot de ontwikkeling van ideeën en oplossingen uit de groep zelf. Met real time data kan je gebruikmaken van de denkkracht van de organisatie, zonder dat dat individuele meningen domineren en eenzijdige enquêtes een vertekend beeld geven.

Is de app wel veilig en anoniem?

Zowel bij het downloaden als het gebruik wordt nooit om persoonsgegevens gevraagd. Laat die ook niet zelf achter, bijvoorbeeld bij de open vragen. Wij zijn in de app alleen geïnteresseerd in jouw kijk op zaken, jouw oplossingen en ideeën met betrekking tot onderwerpen van ons werk: nu en in de toekomst. De app voldoet aan de strengste privacy-eisen en is goedgekeurd door de afdeling Informatiebeveiliging.

Op welke telefoons draait de nieuwe Opp app?

Op alle gangbare Android en IOS toestellen, dus ook op tablets. De app werkt niet op een PC of Windows-devices.

Heb je al eerder meegedaan en heb je een volgende Oppcode om in te voeren?

Open de Opp-app, ga naar ‘jouw domeinen’ en swipe naar rechts. Klik op de + en vul de nieuwe Oppcode in.

Ik heb meegedaan, hoe nu verder?

De app kent een wederkerig proces van ophalen en teruggeven. Zowel in de app als via intranet/sharepoint of je leidinggevende hoor je wat de volgende stap is. Wat kan je zelf doen en wat bespreken jullie in je team?

Support

Kijk eerst of een familielid of collega je kan helpen. Misschien is je telefoon te vol met foto's en filmpjes of je telefoon is toe aan een automatische update. Lukt het alsnog niet? Geen probleem. Stuur je vraag in via https://www.letsopp.com/support en LetsOpp neemt z.s.m. contact met je op.

Instructiefilmpje Opp-app

Wil je weten hoe de app werkt en hoe je gemakkelijk door de app klikt? Bekijk hieronder het instructiefilmpje.

 

Tips als de app het even niet doet.

De app blijft draaien - dit heeft waarschijnlijk te maken met het heen-en-weer gaan tussen instabiele wifi en 4G. Sluit de app af en open deze opnieuw. Soms helpt het om je wifi even uit te zetten als er weinig bereik is.

De app kan niet gedownload worden

Waarschijnlijk is je telefoon te vol (met foto’s en filmpjes) en ervaar je dit vaker met het downloaden van een app. Verwijder oude bestanden en probeer het opnieuw.

Zorg ervoor dat je telefoon de laatste software updates geïnstalleerd heeft. Vaak doet je telefoon dit automatisch, maar sommigen stellen dit handmatig in. Het is belangrijk dat je telefoon up-to-date is, om te kunnen werken met apps en om je telefoon veilig te houden. Zoek de app in de appstore en klik op ‘bijwerken’ of ‘updaten’.

Het lukt niet om de Oppcode in te vullen, je scherm laadt de gegevens niet of je ontvangt geen pushberichten.

Om te beginnen is het belangrijk dat je de juiste versie van de app op je device hebt staan. Dit checken is simpel: ga naar de instellingen van de Opp app. De app heeft de versie 2.4.5 met datum 15 maart 2022. Staat dit er niet, dan moet je de app even updaten. Doet de app het daarna nog niet?

Voor Android: Ga -nog steeds bij de app instellingen- naar 'opslag' en klik op 'gegevens wissen'. Dan ververs je de app als het ware en kun je weer meedoen. Je ziet daarna je eerder gegeven antwoorden alsnog.

Kom je er niet uit? Stuur je vraag in via https://www.letsopp.com/support en LetsOpp neemt z.s.m. contact met je op.

Let's Make Life Easier

Wil je meer weten?