LetsOpp Logo V2@3x-1
COLLEGES  MASTERCLASSES  TRAININGEN  TOOLS  Alleen als het echt dringend is!

Mini-College

 'Gedrag op de werkvloer'

Dit mini-college staat gepland op

Woensdag 27 maart van 17:00 u - 19:00 u in Amsterdam - Gedrag op de werkvloer

Ben je al een keer op een van de colleges geweest? Meld je dan aan voor het terugkomcollege.

LetsOpp College

Gedrag op de werkvloer

We krijgen altijd veel vragen over groepsdynamieken op de werkvloer.  Dynamieken in teams en in samenwerking tussen kleinere groepen.

De rationele professional op de werkvloer blijkt een irrationeel groepswezen.

Samenwerken en veranderen kan knap lastig zijn. We gaan ervan uit dat we allemaal rationeel handelende wezens zijn, maar de werkelijkheid laat ons anders zien! Emoties, irrationeel gedrag, onlogisch en zelfs inconsequent gedrag, beïnvloeding vanuit de groep en persoonlijke defensie-mechanismen voeren vaak de boventoon.

Bewustwording maakt succesvoller

Is dat dan erg? Helemaal niet! Het maakt ons juist creatieve, associatieve, idee-genererende wezens die samen tot fantastische ideeën en oplossingen kunnen komen, mits we deze dynamieken  weten te herkennen.

Tijd voor wat inzicht!

Tijdens ons Mini-College gaan we een aantal herkenbare werkvloersituaties behandelen. We gebruiken hiervoor onze kennis van groepsdynamica, maar ook een stukje neuro- en sociale psychologie.
Aan de hand van een aantal top-titels uit onze literatuurlijst behandelen een aantal gedragingen die veel in organisaties voorkomen.
Je bent van harte welkom bij dit Mini-College, dat van 17u-19u georganiseerd wordt. We zorgen voor wat drankjes en hapjes.  Kosten hiervoor zijn 25 euro.

Planning Mini-Colleges 2019

Gedrag op de werkvloer
Woensdag 27 maart van 17:00 u tot 19:00 u
in Amsterdam

COLLEGE GEDRAG OP DE WERKVLOER


MTO...en nu?!
Donderdag 4 april van 17:00 u tot 19:00 u
in Amsterdam

COLLEGE MTO...EN NU?!

Wil je meer weten over:

Niet-meedoeners - de sociale gemakzucht van een groep;

'Ja' zeggen en 'nee' doen en hoe dit om te buigen;

What you see is what you get? Impact van de omgeving op gedrag;

Rotte appels of rotte manden?

De normen van de groep - niet meedoen is pijn lijden;

De functie van dwarsliggers, front runners en rebellen;

Follow the leader?

Volg dan dit Mini-College "Gedrag op de Werkvloer".

Aanmelding Mini-Colleges

 Wil jij dit voor jouw team?

Geen tijd om langs te komen? Of wil je het speciaal voor jouw team organiseren? Dan komen wij gewoon naar jou! Informeer naar de mogelijkheden op maat bij Saskia: 06-14241285  en saskiareudink@letsopp.com
"Een aanrader! College groepsdynamica van Bas en Saskia een paar weken geleden gevolgd, fantastisch. Bas neemt je mee in een heel interessante materie.'"
Saskia Schouten, Strategisch Adviseur HRM bij de Koninklijke Bibliotheek.
"Deze colleges collectieve intelligentie zijn een echte aanrader! Ik zat op het puntje van mijn stoel en ben nu "Wisdom of Crowds" aan het lezen."
Manoek Los, Digital Media Manager aan de Hogeschool van Amsterdam
"Anders denken en anders willen kijken naar zaken die zo vanzelfsprekend lijken. De oplossingsrichting voor een vraagstuk, die tot stand gekomen is door de collectieve intelligentie kan bijzonder verfrissend en verhelderend zijn. Veel dank voor deze inspirerende middag met nieuwe inzichten en mooie cases."
Alize Hofmeester, senior HR Transformation Expert Global Center of Expertise bij de ING.
LetsOpp People Question

Met de wetenschap als basis

Wanneer je echt je stakeholders betrokken wilt krijgen, vraagt dit om een nieuwe mindset en een ander vertrekpunt in hoe je de relatie met je stakeholders inricht. De ingesleten patronen van denken, organiseren en communiceren leggen we bloot in onze trainingen. Ook leggen we uit hoe je het anders kunt aanpakken, gebaseerd op het laatste wetenschappelijk onderzoek naar groepsdynamica en sociale fysica.
Door inzicht te krijgen in de wetenschappelijke achtergrond van groepsdynamica word je je bewust van denkpatronen die vaak onbewust worden gevolgd in de organisatie. Maar als die denkpatronen niet het gewenste resultaat opleveren, zal je toch iets moeten veranderen. Inzicht in groepsdynamica biedt het beste vertrekpunt.

 

Onze trainingen zijn een combinatie van kennis en concrete toepassing.  We doorlopen samen de 6 dynamieken van idee-ontwikkeling en behandelen de belangrijkste dynamieken voor succesvolle groepen. Daarnaast krijg je praktische tips en oefenen we samen een paar technieken die je direct kunt toepassen in je eigen werk.
Of je nu werkt met externe groepen, zoals burgers of bewoners, of met interne groepen, bijvoorbeeld je medewerkers! 

 

Neem contact op met Saskia Reudink voor meer informatie:
saskiareudink@letsopp.com en +31-6-14241285.