LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Marino Blommers - Adviseur Organisatieontwikkeling Havensteder

Posted by Melissa Peters on Feb 25, 2019 3:17:58 PM

Mag ik je voorstellen aan Marino Blommers, adviseur organisatieontwikkeling binnen Havensteder. Hij omschrijft zijn functie als manusje van alles, team organisatieontwikkeling, duurzame inzetbaarheid medewerkers motivatie (hier valt ook LetsOpp onder). Daarnaast doet hij ook grotere projecten en houd zich bezig met de implementatie van de programma- /projectmanagement organisatie.

Marino 20

Marino werkt in een grote organisatie en heeft te maken met veel groepen met grote contrasten. Van beleidsmakers tot de mannen in het veld ziet hij voorbijkomen. “Een groter contrast bestaat bijna niet” aldus Marino. Het is dan ook geen verrassing dat er verschillend gedrag te zien is. Volgens Marino kwam vooral in het verleden een grote groep collega’s naar het werk om gewoon hun werk te doen. Ze deden prima hun werk, maar van echte betrokkenheid was weinig te merken.

Door mutaties van de afgelopen anderhalf jaar, waarbij Havensteder veel nieuwe en vooral jongere werknemers aan zich kon binden, heerst er nu een positieve vibe onder de werknemers. Doordat deze groep deze positieve vibe toepast in het werk en dit zichtbaar is voor de rest, wordt de rest van de groep meegenomen in deze energie, en neemt de groepsdruk tot betrokkenheid toe.

Havensteder merkte daarnaast dat de loud minority meer aandacht kreeg dan de silent majority en dat de werknemers die eigenlijk hele goede ideeën hadden zich te vaak lieten meeslepen in de negativiteit van de loud minority.

Toen Marino op het punt stond om een medewerkersonderzoek te doen stuitte hij op een artikel van Bas van Kesteren wat ging over forward thinking. Naar aanleiding van dit artikel kwam hij terecht bij een workshop van Bas waar “een wereld voor hem open ging”. Zowel forward thinking als het omgaan met groepen en de optimale manieren om te werken aan betrokkenheid kwamen voorbij en er was zelfs nog een tool voor om deze tips in te zetten. Namelijk de OppApp van LetsOpp.

De aanleiding om met LetsOpp samen te gaan werken was vooral het medewerkersonderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd, maar met de resultaten werd weinig gedaan. En daar was LetsOpp om hier verandering te brengen.

Deze app geeft de medewerkers de mogelijkheid om anoniem hun mening te laten horen en zich betrokken te voelen bij de organisatie zonder de druk van de groep te ervaren. Havensteder maakte gebruik van de collectieve intelligentie door forward thinking vragen te stellen en de medewerkers mee te nemen in de positieve energie welke bijdraagt aan de gewenste vibe.

In plaats van af te wachten zag Marino dat de medewerkers zich betrokken begonnen te voelen en mee gingen doen met de dialogen. De Opp app werd ingezet middels een grote campagne, overal hingen posters en er werden bijeenkomsten georganiseerd om kennis te maken met de Opp app. 

Nog niet iedereen doet actief mee met de Opp App maar Marino verteld dat de resultaten, die al behaald zijn door middel van de app, op een leuke manier worden teruggekoppeld. De eerste keer werd dit gedaan in de vorm van een nieuwsbrief om mensen op de hoogte te houden. De tweede keer zijn er kleine vlogjes gedaan wat erg aansloeg. ‘Het is stiekem ook wel leuk om je collega’s te zien stuntelen met de vlogjes’.  

“Mensen vinden het eigenlijk heel erg leuk, ze spieken zelfs bij elkaar en er ontstaan dialogen voordat de antwoorden in worden gevuld in de app!” (2019, Marino) 

Tags: Groepsdynamica, MTO, zwijgende meerderheid, Interne communicatie verbeteren, loud minority, luisteren, samenwerken, persoonlijk leiderschap, backward thinking

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

“Mensen vinden het eigenlijk heel erg leuk, ze spieken zelfs bij elkaar en er ontstaan dialogen voordat de antwoorden in worden gevuld in de app!” Aldus Marino Blommers

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE