LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Emine van Herp - Projectcoordinator W&I Gemeente Rotterdam

Posted by Melissa Peters on Feb 25, 2019 3:24:25 PM

Wij willen je graag voorstellen aan Emine van Herp! Emine werkt nu voor de Gemeente Rotterdam voor de afdeling Werk en Inkomen. De afdeling houdt zich bezig met inwoners die όf in een bijstandssituatie terecht komen όf er al in zitten.  Tot twee jaar geleden bemiddelde Emine klanten naar arbeid en daarvoor was zij werkzaam als consulent en deed ze veel klantwerving, maar ook begeleidde zij mensen naar nieuw werk.

Inmiddels is Emines rol veranderd. Vitaliteit binnen organisaties is een thema dat Emine interessant vindt. Het feit dat veel bedrijven kampen met verzuim problemen en er werknemers zijn die minder betrokken zijn trok haar aandacht. Van de Gemeente Rotterdam kreeg zij de vraag om hen hiermee te helpen en het verzuimpercentage van de medewerkers te verminderen. 'Vaak liggen er heel veel dingen ten grondslag aan het verzuim of de lage betrokkenheid waar eigenlijk helemaal geen weet van is of niet wordt gezien, dat vind ik interessant'. 


Emine is een van de grootste ambassadeurs die LetsOpp kent. Zij is letterlijk in de methodiek gedoken, meegegaan naar andere klanten, zij heeft op kantoor gezeten bij LetsOpp en heeft al ontelbare colleges gevolgd van Bas van Kesteren.  Emine is duidelijk overtuigd van LetsOpp, maar wat heeft zij er eigenlijk aan gehad, aan het inzetten van de Opp app?De Gemeente Rotterdam gaf aan dat zij op het preventieve vlak verandering aan wilde brengen: de medewerkers meer te betrekken en het verzuimpercentage te verlagen. Die uitdaging zag Emine wel zitten en ze nam deze met beide handen aan. “Dit was dan ook de reden dat wij LetsOpp hebben ingeschakeld”, aldus Emine.

Mensen zijn niet gewend om mee te praten, er zit altijd een vraagteken van waarom moet ik dit nu zeggen want ik zit hier al 15 jaar heel comfortabel met mijn mond dicht en volg de kudde en nu moet ik opeens iets gaan vinden en vertellen. Voel ik me daar wel veilig in en hoe veilig is dat dan?” Toen Emine begon met het inzetten van de Opp app kwam zij erachter dat de medewerkers niet gewend waren om mee te praten. Zij stuitte op wantrouwen. Een groot deel van de medewerkers hield hun mening of idee nog voor zichzelf.

Een van de leermomenten, aldus Emine, is dat je direct aandacht moet besteden aan de onderstroom. Eerst moet je aandacht geven aan wat de medewerkers je te vertellen hebben en wat er bij hun speelt, bijvoorbeeld het wantrouwen “Tijdens het inzetten van de Opp app kwamen we erachter dat medewerkers van mening waren dat het slecht nieuws gesprek vanuit de manager moeilijk op gang kwam, en dat als medewerkers ziek waren er weinig tot geen communicatie was tussen de managers en medewerkers. Hierdoor voelde zij zich niet gezien of gehoord waardoor de betrokkenheid daalde. Dit punt moesten we dan ook snel adresseren.’” vertelt Emine.

De belangrijkste les volgens Emine is dat de directie en het management echt een voorbeeldrol hebben en ruimte en aandacht moeten creëren om in deze vorm mee te doen en niet alleen zeggen dat ze het gaan doen, anders blijft het heel erg lastig.

De Opp App zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen uiten. “LetsOpp is bij ons echt een begrip geworden, mensen hebben het erover!” Door een dialoog te starten en de medewerkers anoniem hun mening te laten geven kregen de medewerkers die zich niet gehoord voelde de mogelijkheid om hun mening te uiten. De Forward Thinking-methode helpt de medewerkers te kijken naar de toekomst en te laten horen wat er nou echt op de werkvloer speelt in een veilige en anonieme omgeving.

‘Ik vind het een positieve methodiek, en ik denk dat het in die zin ook echt wel geslaagd is om dingen bij ons op de agenda te zetten en de hele organisatie van dit soort zaken bewust te maken. Maakt eigenlijk niet uit welk onderwerp want je doet het met elkaar en je kiest met elkaar. Dus daar geloof ik ook zeker in!’ Aldus Emine.

 

20180116_140501

Emine van Herp tijdens het LetsOpp live evenement

Tags: zwijgende meerderheid, ideeën, loud minority, samen innoveren, Diversiteit

“LetsOpp is bij ons echt een begrip geworden, mensen hebben het erover! Emine van Herp 

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

COLLEGES

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE