LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Eline Lagendijk - Programmamanager Expeditie010

Posted by Melissa Peters on Feb 25, 2019 3:14:16 PM

“Veranderen is een proces wat je met zijn allen moet doen!”

Ken je die afbeelding van Fokke en Sukke?  Nou zo werkt dat dus niet!   

Schermafbeelding 2019-02-25 om 16.04.53

 

‘Je kunt alleen dingen veranderen als je het ook echt met zijn allen doet’, aldus Eline Lagendijk van Directie Veiligheid - Gemeente Rotterdam.

Eline is daar programmamanager van #expeditie010 dat gaat over een veranderprogramma binnen dit onderdeel van de gemeente Rotterdam. “#Expeditie010 gaat over hoe we onze organisatie komende tijd kunnen verbeteren, wij werken specifiek aan het verbeteren van de veiligheid in onze stad en wij zijn bezig om te kijken hoe wij de manier van werken, kunnen verbeteren om zo de stad veiliger te maken.”

 

Om verandering in de organisatie te brengen heb je volgens Eline betrokkenheid nodig en dat creëer je niet van bovenaf door te vertellen wat mensen moeten doen. Wel gelooft Eline in richting geven, voorbeeldgedrag, stimulans, faciliteren en bovenal met elkaar in gesprek gaan.

Er wordt gebruik gemaakt van de Opp app om te communiceren over wat er precies speelt. ‘Het is wel een zoektocht voor welke onderwerpen LetsOpp nou goed in te zetten is’ vertelt Eline. Het onderwerp ‘samenwerken’ sloeg goed aan, maar het onderwerp persoonlijke ontwikkeling was een moeilijk gesprek. ‘Mensen vonden het lastig om hun persoonlijke ontwikkeling en hun behoeften daarin te bespreken met de groep’. Ondanks dat heeft Eline er wel wat uit kunnen halen en is er een opleidingsplan hierdoor ontwikkeld, niet helemaal voor niks dus. 

Een nieuwe dialoog wordt gestart en de vraag: ‘waar willen we het met elkaar over hebben’ gaat opnieuw gesteld worden. Eline geeft aan dat het een jaar geleden is dat deze vraag is gesteld en in een jaar kan heel wat veranderen. Niks mis mee dus om weer even terug te gaan naar de basis! 

Naast de Opp App werkt Eline ook nog op de andere manieren met de Forward thinking methode. Tijdens bijeenkomsten past zij de Forward thinking methode toe door gelijkwaardigheid te creëren. ‘Je merkt wel echt dat in groepen waar meer ongelijkheid is je soms toch wat meer terughoudendheid ziet omdat bepaalde ideeën meer vanuit hiërarchie komen. Als de directeur iets roept zit daar toch een andere lading aan dan bij een willekeurige medewerker.’ Gelijkwaardigheid creëert zij door deelnemers van bijeenkomsten hun ideeën op post-its op te laten schrijven, zodat ze niet beïnvloed kunnen worden door elkaars ideeën. Werken in kleine groepjes van ongeveer vijf mensen geeft de deelnemers de vrijheid om geïnspireerd te raken door elkaars ideeën zonder overweldigd te worden door de hiërarchie in de groep.

“Wij hebben dingen voor ogen die wij graag anders willen, je kan wel willen veranderen maar dat werkt niet als je dat niet met zijn allen wil. Dus het is wel een uitdaging om daar met zijn alle een proces van te maken en iedereen daarin mee te nemen.”

 Eline-7

 

 

Tags: Interne communicatie verbeteren, betrekken, samen innoveren, lerende organisaties

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

‘Je kunt alleen dingen veranderen als je het ook echt met zijn allen doet’

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE