LetsOpp Logo V2@3x-1
COLLEGES  MASTERCLASSES  TRAININGEN  TOOLS  Alleen als het echt dringend is!

College

 'Groepsdynamica en
Burgerparticipatie / omgevingswet'

Dit college staat gepland op

Woensdag 8 mei van 13:00 u - 16:00 u in Amsterdam
Donderdag 27 juni van 13:00u - 16:00u 

Participatie met Burgers

We krijgen altijd veel vragen over groepsdynamieken die optreden tijdens participatie-initiatieven met burgers.  Want burgerparticipatie en de Omgevingswet klinken mooi, maar de uitvoering kan knap lastig zijn!

Bewustwording maakt succesvoller

Bij burgerparticipatie lijkt vaak de basishouding te zijn dat we zo snel mogelijk met z'n allen in een zaaltje moeten gaan zitten, want daar kun je je verhaal vanuit de gemeente toelichten, hoor je de menigen van de burgers, en daar zou dan iets moois uit moeten ontstaan. Maar zeg eens eerlijk, werkt het echt zo? Hoe vaak ben jij van de agenda afgeweken en dacht je 'waar ben ik de regie kwijt geraakt?' Hoe vaak moest jij weerstand incasseren en werd er zelfs met vingers gewezen? Hoe kan het toch dat de meest normale mensen, zich opeens mee laten slepen in de (negatieve) energie van die avond?

Tijd voor wat inzicht!

Als je meer kennis hebt van de dynamieken die kunnen spelen in de groep, vallen opeens de kwartjes. Je gaat de beinvloeding herkennen, weet daardoor om te gaan met de publieke weerstand en je weet ook de energie om te buigen van 'klagen' naar 'bijdragen'. 

Tijd voor wat inzicht!

Tijdens ons Participatie-College gaan we een aantal herkenbare situaties behandelen.
We nemen je mee in de belangrijkste groepsdynamieken, hoe deze te herkennen en hoe er slim mee om te gaan. 
We gebruiken hiervoor onze kennis van groepsdynamica, maar ook een stukje neuro- en sociale psychologie. Uiteraard aan de hand van een aantal top-titels uit onze literatuurlijst en onze jarenlange ervaring op dit gebied. 
Kosten
Je bent van harte welkom bij dit Participatie-College, dat op woensdag 8 mei van 13u-16u in Amsterdam georganiseerd wordt. We rekenen hiervoor geen kosten, omdat LetsOpp gelooft in het geven van kennis. (En natuurlijk, soms ontstaan er nieuwe opdrachten uit colleges. Daar zijn we dan erg blij mee!)

Activatie van de silent majority?

Beïnvloeding door de loud minority?

Weerstand vanuit de wijk?

Hoe blijf ik bij de agenda tijdens een bijeenkomst?

Wat is eigenlijk het juiste moment om een buurtbijeenkomst te organiseren?

De groep inwoners als sociale cohesie i.p.v. een optelsom van individuen?

Hoe voorkom ik klaagzang en meningen?

Hoe krijg ik inwoners in de mindset van ideeën?

Zijn mijn collega's klaar voor de samenwerking met de inwoners?

Aanmelding Colleges Omgevingswet

 Wil jij dit voor jouw team?

Geen tijd om langs te komen? Of wil je het speciaal voor jouw team organiseren? Dan komen wij gewoon naar jou! Informeer naar de mogelijkheden op maat bij Saskia: 06-14241285  en saskiareudink@letsopp.com
"Een aanrader! College groepsdynamica van Bas en Saskia een paar weken geleden gevolgd, fantastisch. Bas neemt je mee in een heel interessante materie.'"
Saskia Schouten, Strategisch Adviseur HRM bij de Koninklijke Bibliotheek.
"Deze colleges collectieve intelligentie zijn een echte aanrader! Ik zat op het puntje van mijn stoel en ben nu "Wisdom of Crowds" aan het lezen."
Manoek Los, Digital Media Manager aan de Hogeschool van Amsterdam
"Anders denken en anders willen kijken naar zaken die zo vanzelfsprekend lijken. De oplossingsrichting voor een vraagstuk, die tot stand gekomen is door de collectieve intelligentie kan bijzonder verfrissend en verhelderend zijn. Veel dank voor deze inspirerende middag met nieuwe inzichten en mooie cases."
Alize Hofmeester, senior HR Transformation Expert Global Center of Expertise bij de ING.
LetsOpp People Question

Met de wetenschap als basis

Wanneer je echt je stakeholders betrokken wilt krijgen, vraagt dit om een nieuwe mindset en een ander vertrekpunt in hoe je de relatie met je stakeholders inricht. De ingesleten patronen van denken, organiseren en communiceren leggen we bloot in onze trainingen. Ook leggen we uit hoe je het anders kunt aanpakken, gebaseerd op het laatste wetenschappelijk onderzoek naar groepsdynamica en sociale fysica.
Door inzicht te krijgen in de wetenschappelijke achtergrond van groepsdynamica word je je bewust van denkpatronen die vaak onbewust worden gevolgd in de organisatie. Maar als die denkpatronen niet het gewenste resultaat opleveren, zal je toch iets moeten veranderen. Inzicht in groepsdynamica biedt het beste vertrekpunt.

 

Onze trainingen zijn een combinatie van kennis en concrete toepassing.  We doorlopen samen de 6 dynamieken van idee-ontwikkeling en behandelen de belangrijkste dynamieken voor succesvolle groepen. Daarnaast krijg je praktische tips en oefenen we samen een paar technieken die je direct kunt toepassen in je eigen werk.
Of je nu werkt met externe groepen, zoals burgers of bewoners, of met interne groepen, bijvoorbeeld je medewerkers! 

 

Neem contact op met Saskia Reudink voor meer informatie:
saskiareudink@letsopp.com en +31-6-14241285.