Als organisatie verder groeien in de nieuwe hybride werkelijkheid

Hoe gaan we in toekomst om met thuiswerken? Deze vraag staat op de agenda van elke organisatie. Het hybride werken en de manier waarop is voor veel organisaties nog zoeken. Hoe kun je vanaf thuis, op afstand, toch samen blijven werken en als groep verder groeien?

Mensen zijn ‘sociale primaten’: we hebben over het algemeen behoefte aan het ‘echte’ contact. En toch hebben mensen gemerkt dat thuis te werken voor henzelf handig is. Bij nieuwe en jongere medewerkers is de kans groot dat ze tussen wal en schip vallen. En voor de groep als geheel betekent het weinige contact door thuiswerken dat de groep niet groeit.

 Wat gebeurt er met het groepsgevoel en denkpotentieel?

Als directeur, HR-manager, teamleider vraag je je wellicht af welke invloed het op afstand werken heeft op het groepsgevoel en het denkpotentieel in je organisatie. Gedragen groepsideeën - namelijk bedacht door de groep zelf - zijn immers relatief snel realiseerbaar, makkelijker bestuurbaar, uitvoerbaar en beheersbaar. Want, ze zijn van ons samen.

 Zicht houden op de ontwikkeling

Je kunt zicht houden op de ontwikkeling van de groep. Dit doe je door de groep regelmatig korte inhoudelijke dialogen te laten voeren. Dat kan bijvoorbeeld via de Opp app. Zo haal je eerst online het collectieve geluid op en dit kun je later offline in groepen een vervolg geven. Voortaan staat de output van de groep centraal en is dát het vertrekpunt voor duiding door een kleiner groepje.

 Wat een optelsom van individuen wel of niet betekent 

Om uit te leggen hoe dit werkt, leg ik graag eerst iets uit over het individu. We zien dat organisaties en de maatschappij in Nederland sinds twintig jaar sterk gericht zijn op het individu. Bijna elke organisatie stimuleert de individuele ontwikkeling van haar medewerkers met individuele coaching, opleidingen en trainingen. Daar is op zichzelf niets mis mee. Het gaat echter vaak uit van het beperkte idee dat alle individuen samen niet meer zijn dan de optelsom van deze individuen. De vraag is of een individu die iets leert dit ook kan overbrengen op de groep. Kortom: zijn individuen in staat om de groep slimmer te maken?

Groepsleren bestaat

Wetenschappelijk onderzoek (oa. MIT/Pentland) wijst uit dat elke groep als geheel zélf ook leert. Als je dit als uitgangspunt neemt, kan het niet anders dan dat je opeens een radicaal andere kijk op het samenwerken binnen groepen krijgt. We noemen het ook wel groepsleren of collectieve intelligentie. Ook in de nieuwe hybride werk-werkelijkheid is het mogelijk om de groep te laten groeien.

Lees meer over de Opp app en onze aanpak [interne link invoegen /opp-app]

Leave a Comment