LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Zó legt u direct contact met ouders, aspirant-leerlingen en -studenten

Posted by Bas van Kesteren on 11-mrt-2016 18:06:22

Beste ouders van aspirant-leerlingen en -studenten: wat is volgens u goed onderwijs? En geven wij dat hier op school, denkt u? Heeft u misschien nog suggesties voor ons? Die vragen stelt u heel gemakkelijk via de app van LetsOpp.

U bent een school, dus u organiseert elk jaar een open dag. Daar steekt u veel tijd en moeite in - het is tenslotte uw visitekaartje. Maar wat voor beeld krijgen bezoekers op die dag eigenlijk van uw school? Daar komt u achter met de app van LetsOpp. Op de open dag nodigt u ouders, aspirant-leerlingen of -studenten uit om de app te installeren. Via die app kunt u vervolgens vragen aan de gebruikers gaan stellen: bijvoorbeeld over wat zíj belangrijk vinden in een school en in het onderwijs. Op die antwoorden kunnen andere gebruikers - en uzelf - dan weer reageren. "Zo benut je de collective brainpower van de deelnemers", zegt Bas van Kesteren, co-founder bij LetsOpp. "Ouders en aspirant-leerlingen en -studenten voelen zich meteen betrokken en serieus genomen. Dat bindt."

Scholen gebruiken de app ook vaak om de mening van hun leerlingen en studenten te peilen. "Traditioneel praat je als schooldirectie met de leerlingenraad, de medezeggenschapsraad en de ouderraad", zegt Van Kesteren. "Maar zijn die raden wel representatief? In zo'n raad, met een beperkt aantal deelnemers, worden incidenten soms uitvergroot."

Zo klaagde de leerlingenraad op een school dat de kantine echt onder de maat was. "Maar toen de vraag met de app werd uitgezet onder honderden leerlingen, bleek tachtig procent juist heel tevreden te zijn over de kantine. Als directie behoed je je zo voor een onnodige of foute ingreep."

Eén schoolleider ging nog verder, en besloot via de app te stemmen over het rookbeleid op het schoolplein. 'Mag er op het schoolplein gerookt worden? En zo ja: waar dan? Zijn er suggesties?' "Met die laatste vraag benut je de kracht van de app pas goed", zegt Van Kesteren. "Ja of nee stemmen kan ook op papier, maar nu kunnen mensen gaan méédenken."

De app wordt ook vaak gebruikt voor medewerkerstevredenheidsonderzoek. "Normaal hoor je als directie alleen de loud minority onder de medewerkers, studenten of aspirant-leerlingen. Nu hoor je ook de mening van de silent majority, én je benut hun gezamenlijke kracht. Je beslissingen worden meer gedragen door medewerkers, leerlingen of studenten. Dat kan een enorme positieve impact hebben op je beleid."

Wilt u meer weten over hoe je de app kan inzetten in het onderwijs?

Of kom naar onze colleges die we samen met onderwijsinstellingen en gemeenten geven.

KOM NAAR DE COLLEGES - KOSTELOOS

Tags: leerlingen, studenten, hr, open dag

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE