LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Interne communicatie verbeteren

Posted by Bas van Kesteren on 15-nov-2017 14:14:32

Wat kost tijd en geld, irriteert medewerkers en levert vooral geklaag op? Een traditioneel tevredenheidsonderzoek. In de eerste plaats omdat je als organisaties je mensen dan lastig valt met een lange, dorre vragenlijst. En in de tweede plaats omdat uit de antwoorden alleen blijkt wat er in het verleden fout ging, niet hoe het dan wél moet.

Dat kan anders met de app van LetsOpp. Met onze app vraag je mensen naar de toekomst. Medewerkers installeren de app op hun smartphones of tablets. Daarna kun je als organisatie, via de app, een conversatie met je werknemers aangaan. Richt je daarbij op de toekomst. Vraag bijvoorbeeld niet 'Wat vond je van je leidinggevende?' maar: 'Wat is jouw definitie van goed leiderschap, en hoe kunnen we dat vormgeven in onze organisatie?' Zo vergroot je de betrokkenheid van je medewerkers.

Medewerkers kunnen in de app ook zelf onderwerpen en suggesties aandragen of open vragen beantwoorden, zoals: 'Hoe komen we samen tot meer werkplezier?' of 'Hoe komen we aan nieuwe medewerkers?' Veel mensen zijn niet in staat om vanuit het niets een idee in te dienen. Maar als ze lezen wat anderen aandragen, reageren ze vaak met 'nu je dát zegt, weet ik ook nog wat'.

De suggesties en ideeën die door de deelnemers het meeste worden besproken en het beste worden gewaardeerd, worden overzichtelijk geordend. En met die uitkomst kan je als organisatie dan aan de slag. Bij een traditioneel tevredenheidsonderzoek laat vooral de loud minority zich gelden. Met onze aanpak leer je eens wat er speelt onder de silent majority. Zo benut je ook de collective brainpower van die medewerkers. Geef samen de toekomst vorm - dat bindt.

Dat samen vorm geven aan de toekomst noemen we 'Forward Thinking'. Als je mensen vraagt om terug te kijken, komen er vaak negatieve ervaringen boven. Want wat fout gaat maakt meer indruk dan wat goed gaat, en blijft dus langer hangen in het geheugen. Dat is 'backward thinking'. Als je mensen laat meedenken, vervang je backward thinking door forward thinking. Vraag mensen naar hun toekomst of naar hun wensen - die zijn per definitie positief. En met de app van LetsOpp kun je de kracht van forward thinking benutten voor jouw organisatie.

Tags: Groepsdynamica, MTO, Betrokkenheid, Interne communicatie verbeteren, forward thinking, tevredenheidsonderzoeken, Betrokkenheid medewerkers verhogen, backward thinking

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE