7 tips voor idee-ontwikkeling aan de vergadertafel

Posted by Saskia Reudink on 26-mrt-2018 9:30:58
Je kent ze wel: de vergaderingen die lijken op een kakofonie van meningen, waarbij ‘the usual suspects’ de groep (soms letterlijk) overschreeuwen en je eigenlijk van te voren al weet wat de uitkomsten zullen zijn. In de regel zijn vergaderingen meer een belemmering in je agenda, dan een hulpmiddel om je verder te helpen in je werk. Laat staan dat je tot vernieuwende ideeën komt!
Read More

Tags: Groepsdynamica, vergadering, Interne communicatie verbeteren, stakeholders, forward thinking, ideeën, samen innoveren, lerende organisaties

Waarom u beter geen beslissingen kunt nemen in vergaderingen!

Posted by Bas van Kesteren on 14-mrt-2016 15:33:21

Dat vraagt om uitleg, hoor ik u nu denken. Het is natuurlijk volstrekt tegendraads om tijdens een vergadering of bijeenkomst geen beslissingen te nemen. Deze vergaderingen zijn er onder andere voor om beslissingen te nemen. Dit zit in ons gedrag en onze cultuur. Hoe zouden we anders tot daadkracht komen?

Read More

Tags: Betrokkenheid, vergadering, beslissing

Get a room!

Posted by Bas van Kesteren on 27-feb-2016 14:20:25

Probeert u wel eens te luisteren zonder gelijk een oordeel te vellen? Weinigen van ons zijn daar toe in staat. Luisteren is al moeilijk, laat staan zonder oordeel. Als we praten dan willen we gehoord worden, we willen overtuigen. Zijn we aan het luisteren, dan zijn we vaak aan het oordelen of willen we eigenlijk ons eigen verhaal vertellen. Je vraagt je bijna af waarom we nog met elkaar praten!

Read More

Tags: echokamers, vergadering, productiviteit, luisteren