LetsOpp Logo Kleur3x.png
COLLEGES

LetsOpp Blog

Het publiek betrekken bij je presentatie

Posted by Bas van Kesteren on 3-mrt-2016 9:55:55

Nog 53 slides te gaan lief publiek

Ik heb in het verleden veel congressen bezocht. Vaak in grote zalen in binnen- en buitenland, soms op de prachtige locaties, waar de omgeving de inhoud van het congres mooi aanvulde. Tijdens deze bijeenkomsten sta je als deelnemer dan default in de ontvang-stand. Ik ging er van uit dat de organiserende partij vooral wil zenden. Dit geeft af en toe ook wel een lekker gevoel, beetje achterover leunen en aanhoren. 

Read More

Tags: Betrokkenheid, Collective Brainpower, pulse survey, presenteren

Kijk het intranet werkt! Maar uhh.. voor wie dan?

Posted by Bas van Kesteren on 15-feb-2016 11:27:35
U kent het wel. Het intranet van uw organisatie. Vaak met veel enthousiasme geïntroduceerd en gepromoot. In het begin wordt het matige gebruik met de mantel der liefde bedekt, maar snel daarna komen de eerste haarscheurtjes.
Read More

Tags: Tevredenheid, Medewerkers, feedback, dialoog, pulse survey, ideeën, loud minority

De echokamers van de baas

Posted by Bas van Kesteren on 11-feb-2016 14:00:29

U hoort de loud minority overal. Op uw werk, in de media, op bijeenkomsten, en in publieke discussies. De mensen die hun hart op de tong hebben. Die zo indringend spreken en argumenteren dat u gelooft dat de hele groep of maatschappij zo denkt. En zij vinden vaak een gewillig oor, omdat zij gemakkelijke (populistische) meningen voorschotelen, en dat doet de zwijgende meerderheid niet.

Read More

Tags: pulse survey systemen, dialoog, bestuurders, pulse survey, zwijgende meerderheid, loud minority, echokamer, Betrokkenheid medewerkers verhogen