LetsOpp Logo Kleur3x.png
COLLEGES

LetsOpp Blog

Nieuwe vorm van burgerparticipatie 

Posted by Saskia Reudink on 11-jul-2018 15:24:46

Invoering Omgevingswet 2021

Met de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting in 2021 ingaat, moeten (lokale) overheden op zoek naar nieuwe manieren om burgerparticipatie in te richten. Op zich is burgerparticipatie niets nieuws, gemeentes hebben allerlei manieren voor burgers om inspraak te hebben. Maar de manier waarop het tot nu toe gebeurt, haalt niet het beste uit burgers en overheden naar boven.

Read More

Tags: participatie, bestuurders, belangenbehartiging, politiek, draagvlak, medezeggenschap

'The hidden power' van de vakkenvuller

Posted by Bas van Kesteren on 3-feb-2016 13:38:11
We kennen ze allemaal.  De vriendelijke en behulpzame jongelui in de gangen van de supermarkt. De vakkenvullers. We spreken ze aan om toch maar even te vragen waar 'dit' staat, of waar ik 'dat' kan vinden. Of wat zij de lekkerste saus of de beste combi van producten vinden. Deze vaak jonge individuen begeleiden ons in ons koopproces en uiteindelijk naar het afvinken van ons boodschappenlijstje. En daar schuilt een schat aan informatie, louter doordat we allemaal de hulp inroepen van deze allesweters. 
Read More

Tags: Medewerkers, participatie, Collective Brainpower

Hoe organiseer je betrokkenheid?

Posted by Bas van Kesteren on 12-dec-2015 11:34:53
Een prangende vraag van veel organisaties is hoe medewerkers en stakeholders te betrekken bij het richting geven aan en oplossen van vraagstukken binnen én buiten de organisatie. Samen denken en samen doen levert juist de krachtige impuls om meer voor elkaar te krijgen. Maar hoe? Hoe organiseren we dit? Hoe krijgen we medewerkers en stakeholders zover dat ze actief mee gaan doen? Op een duurzame manier! En een stap verder: hoe krijgen we de gezamenlijke intelligentie van al deze mensen gebundeld en kunnen we als organisatie effectievere wegen bewandelen? Een nieuwe methodiek doet haar intrede: Collective Brainpower®, de permanente verbinding met stakeholders.
Read More

Tags: Groepsdynamica, MTO, Betrokkenheid, Tevredenheid, Medewerkers, participatie, Collective Brainpower