LetsOpp Logo Kleur3x.png
COLLEGES

LetsOpp Blog

7 tips voor idee-ontwikkeling aan de vergadertafel

Posted by Saskia Reudink on 26-mrt-2018 9:30:58
Je kent ze wel: de vergaderingen die lijken op een kakofonie van meningen, waarbij ‘the usual suspects’ de groep (soms letterlijk) overschreeuwen en je eigenlijk van te voren al weet wat de uitkomsten zullen zijn. In de regel zijn vergaderingen meer een belemmering in je agenda, dan een hulpmiddel om je verder te helpen in je werk. Laat staan dat je tot vernieuwende ideeën komt!
Read More

Tags: Groepsdynamica, vergadering, Interne communicatie verbeteren, stakeholders, forward thinking, ideeën, samen innoveren, lerende organisaties

Forward Thinking = Draagvlak

Posted by Bas van Kesteren on 16-jun-2016 10:34:37

Vooruit kijken, in plaats van terugkijken? Waar heb jij een beter gevoel bij? De meesten onder ons zullen zeggen dat vooruit kijken meer energie geeft. En dat is ook zo, volgens de sociale gedragswetenschap.

Read More

Tags: hrm, ideeën, draagvlak

Gecascadeerde associatieve ideeënontwikkeling = betrokkenheid

Posted by Bas van Kesteren on 31-mei-2016 10:37:00

"Wat zegt hij nu", hoor ik u denken. "Een gecascadeerde WAT?" En wat heeft betrokkenheid daarmee te maken?

Over het onderwerp - betrokkenheid creëren - bij bijvoorbeeld medewerkers, leden of andere stakeholders is veel over geschreven. Vaak door schrijvers met een praktische 'doen' insteek of men heeft een incidentele belevenis gehad met positieve resultaten. Maar dit alles is vaak van korte duur.

Read More

Tags: Tevredenheid, ideeën, Betrokkenheid medewerkers verhogen

Kijk het intranet werkt! Maar uhh.. voor wie dan?

Posted by Bas van Kesteren on 15-feb-2016 11:27:35
U kent het wel. Het intranet van uw organisatie. Vaak met veel enthousiasme geïntroduceerd en gepromoot. In het begin wordt het matige gebruik met de mantel der liefde bedekt, maar snel daarna komen de eerste haarscheurtjes.
Read More

Tags: Tevredenheid, Medewerkers, feedback, dialoog, pulse survey, ideeën, loud minority

Social intranet maakt nog geen collectieve intelligentie.

Posted by Bas van Kesteren on 4-feb-2016 21:04:04

De (digitale) ideeënbus

In elke organisatie is er wel een mogelijkheid om ergens een idee achter te laten. Hing nog niet zo heel lang geleden de ideeënbus aan de muur, tegenwoordig kunnen we dat ook digitaal doen. De intentie van de meeste organisaties is goed. Het resultaat daarentegen valt in de meeste gevallen erg tegen. En als er dan al een idee in de bus valt, of wordt gepost in de digitale variant, dan weten we eigenlijk hier niet mee om te gaan. 
Read More

Tags: Betrokkenheid, Medewerkers, ideeën