LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

'The hidden power' van de vakkenvuller

Posted by Bas van Kesteren on 3-feb-2016 13:38:11
We kennen ze allemaal.  De vriendelijke en behulpzame jongelui in de gangen van de supermarkt. De vakkenvullers. We spreken ze aan om toch maar even te vragen waar 'dit' staat, of waar ik 'dat' kan vinden. Of wat zij de lekkerste saus of de beste combi van producten vinden. Deze vaak jonge individuen begeleiden ons in ons koopproces en uiteindelijk naar het afvinken van ons boodschappenlijstje. En daar schuilt een schat aan informatie, louter doordat we allemaal de hulp inroepen van deze allesweters. 

Dus naast het vullen van de vakken, spiegelen en fifo wat al indrukwekkende processen zijn, hebben deze hardwerkende supermarkt-medewerkers een schat aan informatie. Namelijk klantvraag en -beleving. Een beetje supermarktketen heeft al gauw vele honderden mensen in (parttime)dienst die dagelijks met honderden klanten in contact staan en helpen met het primaire proces van de koopbeleving.

Supermarkt-organisaties hebben natuurlijk al een schat aan informatie over aankopen en aankoopgedrag. Maar wat ze niet hebben is die verborgen schat aan collectieve intelligentie van de vakkenvullers: wat gebeurt er dagelijks op de werkvloer en hoe kunnen we de beleving van de klant optimaliseren?

Hebben supermarkt-organisaties al eens aan al hun vakkenvullers - en uiteraard ook aan cassières - gevraagd hoe zij de klantbeleving zouden verhogen? Welke inefficiencies zij dagelijks waarnemen in de winkels? Dat zou zomaar eens een hoop geld en betrokkenheid kunnen opleveren. 

Benieuwd hoe dit georganiseerd kan worden? Hoe honderden vakkenvullers rechtstreeks van de vloer de organisatie dagelijks van die waardevolle informatie kunnen voorzien? We vertellen je er graag meer over. 

Tags: Medewerkers, participatie, Collective Brainpower

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE