LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

Is de groep slimmer dan de consultant?

Posted by Bas van Kesteren on 8-jan-2018 14:17:06

Consultants zijn een beetje van mijn generatie. Als je als bedrijf het even niet meer weet, dan huur je een bataljon consultants in die het komen vertellen. Wijze, fashionable geklede mannen en vrouwen met spreadsheets, powerpoints en een tas vol scenario’s. ‘Kiest u maar wat het beste voor u is, anders doen wij dat wel voor u‘! In het land der blinden is Eénoog koning, is een vaak gebezigd en vrij negatief spreekwoord in dergelijke impasses. 

Anno 2018 is dit spreekwoord volstrekt achterhaald. Er is geen Eénoog meer. Kennis is overal! Tijd voor een nieuw – universeel – spreekwoord! Wat denk u van "In het land der blinden, leidt samenwerken tot succes". Want samen weten we veel meer dan Eénoog. Ook al heeft Eénoog een ogenschijnlijk voordeel. Hij ziet wel iets meer, maar alleen wat hij kan en misschien wil zien. Dat geeft een wat eenzijdig beeld van de werkelijkheid, niet? 

Door toegang tot kennis worden we samen slimmer

Dat de consultancy-industrie de afgelopen decennia heeft gefloreerd is een feit. Door het ontbreken van toegang tot kennis en data heeft het management haar heil gezocht bij een select groepje mensen die dat wel had. Willen we nu iets weten, dan is de weg naar het onuitputtelijk gedetailleerde internet snel gevonden. Toegang tot kennis, ervaringen en best cases is algemeen goed geworden.

Ik ga graag de uitdaging met je aan om te kijken of we als groep 'blinden' betere oplossingen kunnen vinden dan de -vaak one size fits all- oplossing van de consultant. Durf jij het aan eens te proberen met je medewerkers, cliënten, klanten of leden? Eénoog uit dat onherbergzame land lijkt te zijn ingehaald door de blinden zelf. En ziet Eénoog dat ook?

Tags: Medewerkers, Collective Brainpower, wisdom of the crowd

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE