LetsOpp Logo V2@3x-1
WEBINARS  MASTERCLASSES  TRAININGEN  OPP APP  Alleen als het echt dringend is!

De echokamers van de baas

Posted by Bas van Kesteren on 11-feb-2016 14:00:29

U hoort de loud minority overal. Op uw werk, in de media, op bijeenkomsten, en in publieke discussies. De mensen die hun hart op de tong hebben. Die zo indringend spreken en argumenteren dat u gelooft dat de hele groep of maatschappij zo denkt. En zij vinden vaak een gewillig oor, omdat zij gemakkelijke (populistische) meningen voorschotelen, en dat doet de zwijgende meerderheid niet.

Hoe zou de wereld eruit zien als de zwijgende meerderheid de media of de discussie zou domineren? Zouden we dan minder vermoeiende discussies hebben? Zou er dan realistischer nieuws te melden zijn ? Zouden er dan genuanceerder krantenkoppen worden geschreven? 

In onze maatschappij hebben we het zo ingericht dat we juist podia voor de loud minority hebben gecreëerd. Dat doen we niet bewust, maar dat zijn nu eenmaal mensen die tenminste wat te zeggen hebben. Althans, zo lijkt het. We  geven ze de microfoon, we luisteren naar de hardschreeuwers. En we laten ze de discussie leiden. Kijk maar eens of u het herkent, de zelfbenoemde opiniedwingers op ieder willekeurig podium.

Het is een fenomeen dat in alle geledingen van onze maatschappij voorkomt. Maar het tij keert! Waarom? Omdat mensen niet gek zijn. Omdat er achteraf bekeken veel verkeerde conclusies zijn getrokken op basis van het overheersende geluid van de loud minority. Schadelijke en kostbare beslissingen! Doordat bestuurders, managers, beleidsmakers er voetstoots van uit gingen dat ze te maken hadden met de mening van de hele groep. 

Mijn kast is gevuld met allerlei boeken met titels als 'De ondergang van...' en 'Ondernemingen in zwaar weer'. Wat deze verhalen gemeen hebben is dat de top van organisatie de 'feeling' met de mensen in en rond hun organisatie volledig is kwijtgeraakt. Mensen van wie ze afhankelijk zijn en waar ze het allemaal voor doen! Die hele groep raken ze langzaam maar zeker kwijt. Terwijl de loud minority zich graag schaart rondom de top. Ze huizen in de echokamers naast die van de hiërarchie, de baas en laten daar hun overtuigende vloed van enthousiast opportunisme binnenstromen. 

Wat mij betreft is het een kenmerk van modern leiderschap om de verbinding met alle stakeholders te herstellen en te koesteren, met als enig doel om inzicht te krijgen in wat er echt leeft. Het liefst een permanente en duurzame verbinding met alle ruimte voor dialoog en idee-uitwisseling. Zet maar op de agenda. Die van morgen!

Wilt u meer weten? Bezoek dan een van onze colleges (kosteloos) die we samen met onderwijsinstellingen en gemeenten organiseren.

KOM NAAR DE COLLEGES - KOSTELOOS

Tags: pulse survey systemen, dialoog, bestuurders, pulse survey, zwijgende meerderheid, loud minority, echokamer, Betrokkenheid medewerkers verhogen

Wil je meer weten?

Kom dan naar een van onze kosteloze college.

 

COLLEGES

Koffie

We ontmoeten je graag voor een kop koffie om samen te ontdekken hoe we je kunnen helpen. En mocht je het fijn vinden om de ervaringen van onze klanten te weten, we brengen je graag met ze in contact!

 

BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE